måndag 24 september 2007

Tvättstugeraseri

Det finns få saker som väcker aggressionen lika mycket som tvättstugan. Ja kanske inte själva tvättningen i sig men grannarna...

Ikväll tex. Jag blir RASANDE!!!! Nu är jag så upprörd att jag känner att jag måste lugna mig så jag ej får hjärtinfarkt........
Idag är enda kvällen jag har ledig på typ 2 veckor, jag har då tagit tvättstugan. Seg t-bana gjorde att jag kom hem rätt sent så när jag stressar ner i tvätten är klockan kanske 20 över 6 (tvättpasset börjar 18). På håll ser jag en person komma ut från tvättstugan och gå bortåt men jag tänkte bara att hon hade kollat tider eller var den innan eller nåt. Men vad ser man? Hänglås på dörren och forset av vatten av nya tvättar som lagts i!!! Hade det inte varit låst hade jag ju kunnat slänga ut hennes tvätt men nu kan jag inte ens göra nåt åt saken. Så nu satte jag på mitt eget hänglås också och skrev en lapp "vänligen ockupera inte andras tvätt-tid, speciellt inte med hänglås" så får vi se vad som händer. Jag blir helt skakis av ilska. Antagligen för jag kände mig rätt aggressiv redan innan också pga olika omständigheter, men ändå. Oavsett det är det ett jäkla sätt. Sen finns det ju inte nån ledig tid heller förrän om kanske 2 veckor. Hade jag vetat att jag ej skulle tvätta kunde jag dessutom ha ägnat denna kväll till annat.
Är det familjen B som har varit där och stoppat i kan jag försöka hålla mig rätt lugn pga att man känner dem, men är det nån annan så känner jag att jag vill slå ihjäl den.
-------------------------
En timme senare... Nu kom det och ringde en dam på dörren och var helt förlägen och rödflammig och bad så mycket om ursäkt blablabla...och hon hade tid i morrn och hade trott det var den 25:e idag. Så nu har jag lugnat mig.
Var det inte med flit så kan jag stå ut med det, alla kan ju göra
misstag. Så nu fick hon t.o.m ha kvar sin tvätt i tumlaren och jag hinner köra mina 2 maskiner ändå. Och hjärtklappningen har lagt sig... ;o)
-------------------------
Ytterligare en timme senare.... Nu blev det nästan åt andra hållet istället....damen hade gjort iordning ett brev med en hundring och bad tusen ggr om ursäkt och hade t.o.m klistrat på blombilder på kuvertet. Jag vägrade ta emot det först men hon verkligen envisades och la tillslut kuvertet på min tvättpåse och gick. Så nu känner jag mig nästan pinsam istället. Ändå skällde jag inte och betedde mig så SÅ illa vid sig behövde hon ej ta det. Men jag kan samtidigt förstå henne också, jag skulle nog ha känt samma sak.
-------------------------
Jisses, nu är jag helt slut efter alla känslokast fram och tillbaka. Men jag förvånas faktiskt själv. Vad är det med tvättstugor som verkligen tar fram ens raseri?!

fredag 14 september 2007

Så nätt sonett

DN:s hemsida kan man göra sin egen sonett i deras "Sonettmaskin". Jag tycker min började riktigt bra men mot slutet fanns det bara fåniga meningar att välja bland så det blev inget riktigt mästerverk.

--------------------------------------------
Hur mycket kan ens intellekt prestera?
Man undrar vad ens hjärna kan förmå
Man skriker högt, men ingen tycks förstå
Det känns som om man skulle explodera

Man vet att detta inte får fallera
Det mål man har i sikte ska man nå
Men vänta, vad är det som krånglar så?
Ens kropp, ens minne ­ allt tycks haverera

Kan någon enda människa förklara!
Man anar ett slags tillvarons komik
Det är ens öde, att man dömts att vara

Man får en filt. Man tuggar på en flik
Man äger varken vilja eller snara
Man tvingas hålla ut tills man blir lik

torsdag 13 september 2007

I can jive, I can jive...

Idag började äntligen danskursen! Eller egentligen var det gång 2 men förra veckan hade jag ju sån j-kla hosta att jag var tvungen att lämna återbud.
De hade bara börjat med jiven än så länge och jag kom rätt snabbt in i det även om det nog var 20 år sen jag dansade det senast. Det är så himla roligt! Vi kunde dansa väldigt bra jag och B så vi fuskade in lite extraturer och sånt också men det gick finemang. Efteråt var jag genomsvettig och helt slut. Det var nog inte så himla bra för hostan detta, men det var det värt! Sånt här skulle jag gladeligen kunna träna flera timmar om dagen. Det är inte motion utan ren lycka. Faktiskt.

torsdag 6 september 2007

Hostelände

Jag har fortfarande hosta. Hur länge kan den hålla i sig ??
Jag tycker att det kunde räcka nu faktiskt.

måndag 3 september 2007

Tidsfördriv

Nu har jag hittat nya tidsfördriv på internet. Som om det fanns något överskott av tid som behövde fördrivas...HA...men ändå...
Facebook som alla snackar om. Enligt tidningarna då. Jag har inte hört en enda en snacka om det om jag ska vara ärlig. Men lite nyfiken har man ju blivit så igår var jag tvungen att registrera mig där. Lite kul var det ju allt, jag blev sittande flera timmar. Mina bekanta är troligen inga datanördar så jag hittade inte direkt någon jag kände, men några kusiner och en fd kollega lyckades jag hitta iallafall!
Sen fick jag dessutom tips om ytterligare en sajt: Popomundo. Där ska man bli en stjärna. Få se hur det ska gå...
Dessutom har jag ju Hattrick där jag ska sköta mitt fotbollslag och så Purefelinity för den virtuella kattuppfödningen.
Förutom de vanliga hemsidorna som ska skötas och annat som ska surfas på och kanske lite bilder att fixa med eller några protokoll som ska skrivas...

Så synd att man ska arbeta 8 timmar om dan, den tiden skulle behövas för annat...

Jäkla hosta

Nu är jag LESS på denna evinnerliga hosta !

Bulgarien...

Skulle ju skriva om min trevliga semester jag hade i Bulgarien...
En mindre trevlig bieffekt var dock DEN STORA FÖRKYLNING som följde efter resan. Har inte haft ork till nånting...
Fast resan var bra. Lata dagar med sol & bad & mat & böcker. Jättefräscht hotell, fint väder, härlig strand, billiga priser, hyfsat god mat till skillnad mot vad alla hade sagt innan. Jag säger bara Shopska Sallad! Mums!
Pannkakorna var också goda.

Inga fylltrattar såg vi heller,kanske beroende på att vi bodde i Nessebar och dessutom likt Askungen var hemma på hotellet före midnatt varje kväll.
Bulgarien blev iallafall en väldigt positiv överraskning för mig och jag kan mycket väl tänka mig att åka tillbaka. :o)

Skärpning!

Min blogg har blivit länkad till. Så nu måste jag skärpa mig och uppdatera lite bättre.
Kanske försöka bli lite mer läsvärd också. Men det blir nog svårt.